Започни тема Намери подкрепа & помогни на повече хора

Default-avatar

Отмени

Скорошно участие по следните теми:

 • Няма скорошна активност

По - различна гледна точка


A+ A-

Привет на всички,
Реших да намина от тук и да изразя своето мнение относно ЛГБТ общността, тъй като откровено не разбирам защо правите и изкарвате нещата по този начин.Малко за мен - аз съм хомосексуалист на 20 г. и от няколко месеца имам страхотен приятел.И двамата досега не сме имали връзка с друг мъж.
Понятието ''килера'' е възможно най-абсурдният ''термин'', който някога съм чувал.Откровено не разбирам защо смятате, че за да приеме себе си един хомосексуалист трябва да разкаже на целия свят и да занимава всички хора с личният си живот.Защо трябва да търсим одобрението на другите?Защо според вас трябва останалите да ви кажат, че е ок да сте хомосексуални, за да сте вие наистина ок със сексуалната си ориентация?Това не е себеприемане, това е избиване на комплекси.Аз лично никога не съм имал този проблем, никога не съм се мразил, поради простата причина, че никога не ме е интересувало какво мнение имат хората за това.Вярно, имал съм моменти, в които не съм се чуствал добре, но това беше свързано с факта, че се чуствах самотен и нямах човек до себе си.И до ден днешен съм в ''килера'', само 1 - 2-ма човека освен приятеля ми знаят за мен и чесно да ви кажа - чуствам се страхотно.Защо да занимавам хората около себе си с личния си живот?Как точно това ще ме направи по - добър и какво в мен ще промени?За мен е предостатъчно да имам правилният човек до себе си.
Не искам да звуча като хейтър, но гей парадите са излишна и гнусна показност, а лгбт обществата са се превърнали в секти за извращения.Това, което виждам, че се случва по света на тези паради, не е по-различно от това, което се случва по нашите чалготеки.Няма значение дали си хомо или хетеро, всеки един човек трябва да бъде в състояние да притежава култура, да бъде възпитан и да знае къде са границите.Защото тази показност не кара хората да приемат хомосексуалистите, тя прави точно обратното.Ако хомосексуалистите демонстрираха нормално поведение и фокусираха вниманието си върху много по - смислени неща от това да си веят да не казвам какво по улиците на гей парада и да карат хората да се правят на ударени докато се натискат из булевардите, обществото щеше да е далеч по толерантно.А изключвайки страните с по - особени религиозни убеждения, мога да ви кажа, че то е много по - толерантно отколкото лгбт общността го изкарва.Всеки един културен и интелигентен човек няма проблем с нас, той просто не иска да споделя с нас сексуално поведение.Простотията си знае нейното и тя не създава проблеми само на нас, самата тя е проблем, който засяга всичко и всички.А аз не смятам, че ние трябва да търсим одобрението на простотията и не разбирам защо приемането ни от нейна страна трябва толкова да ни касае.Отделно да не споменавам, че тя е в доста големи количества и сред много от хомосексуалистите.
Не казвам, че за хора като нас не трябва да съществува подкрепа, напротив.Повечето хомосексуални имат проблем със себеприемането и за да бъдат улеснени няма нищо лошо в това да им се подаде ръка.Но не по този начин.Това, което в днешно време се прави не е подаване на ръка, това е създаване на фалшива репутация, промиване на мозъка и потъпкване на личността в един човек, който просто си пада по хора от същия пол.Отмени
 • 17-24_f_w_h1_f3

  Отмени

  Desire
  Коментар

  Поклон за темата.
  С парадите, с които така усърдно се опитвате да убедите останалите, че не сме по – различни от тях, че и ние сме хора, и имаме право на нормален живот като всички останали, то вие правите точно обратното - натрапвате своя сексуален живот. Честно казано, ако хетеросексуалните се налагаха по този начин и аз бих ги отблъсквала. Какво е значението дали колегите ви, дали разни непознати ще знаят за сексуалната ви ориентация? Специално за работното място – там отивате да работите или да споделяте личния си живот? Tези които не го приемат като нещо нормално какъв е смисъла да бъдат част от живота ви? Аз от доста време съм извън така наречения „килер“ и под извън имам предвид, че всички значими хора за мен са наясно с този факт.
  Както bes – pelagic е написал по – горе - "Всеки един културен и интелигентен човек няма проблем с нас, той просто не иска да споделя с нас сексуално поведение." – както и ние тяхното. А на умствено недоразвитите и ограничени хора и с паради и без паради, и с етикеции и без етикеции няма да им промените мисленето. Те просто не попиват.
  Остава и ислямското общество и всички останали дискриминирани общности да започнат с парадите и тогава анархията ще ни е малко…

  Отговори на Desire
  Това беше полезно! Маркирай
 • Default-avatar

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  Yohio_Lover
  Коментар

  Никога не съм разбирал смисъла от парада, но чак да го хейтя толкова активно... Малко прекалявате, ми се струва.

  Desire, има значение дали колегите ти ще знаят сексуалната ти ориентация. За непознатите е ясно - за тях на никого не му пука. Но колеги, приятели, шефове, ако щеш - като знаят (и ако те приемат; а дори и да не те приемат, пак ще е различно) ще можеш да бъдеш себе си, когато си с тях, няма да се налага да криеш предпочитанията си и може би дори ще се намери някой, с когото да можеш да си говориш на такива теми без да те гледа като някакъв генетичен експеримент от SG-1.
  Съдейки по написаното от теб явно си жена и както някой правилно каза в друга тема, толерантността към жените е на много по-високо ниво от тази към мъжете. Може би заради тази разлика не знаеш какво е срещу теб да стои някой, когото много харесваш, но да е от същия пол и да не смееш да предприемеш нищо, за да не те налази някой хомофоб или пък за да не те уволнят от работа, само, защото си гей или би. На мен не ми се е случвало, но съм чувал за уволнени хора именно заради това, че са различни. И това да трябва да се криеш е адски трудно, понякога и мъчително. Все едно някой да ти забрани да дишаш, защото на него не му харесва. Както споменах в друга тема, 15 години се крих, но накрая не издържах повече и се разкрих. И нямаш идея колко по-добре се почувствах, когато го направих. Все едно свалих влак от раменете си.
  Та нима ние нямаме право да бъдем себе си, за да не обидим/засегнем/подразним колегите или шефа? Защо ние да трябва да се крием, а не тези с тайни влечения към същия пол, от което ги е срам и затова се държат агресивно/дискриминативно с нас?

  Отговори на Yohio_Lover
  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_f_w_h1_f3

  Отмени

  Desire
  Коментар

  Извинявам се, ако съм прозвучала твърде грубо, нямах такова намерение.
  Да, прав си, но явно аз не изпитвам особена нужда да споделям сексуалната си ориентация с колегите, шефове и прочее… Най – малкото, че има хиляди други теми, които могат да се обсъждат.
  Вярно е, че толерантността към нас е по – голяма, но въпреки това се намират и такива, които смятат и лесбийките за нещо против природата. Дори наскоро спорих с колега на тази тема, но той си знае неговото и дори не би се замислил над това, което му казваш. И както споменах по – горе това са тип ограничени хора, които просто нямат място в живота ми.
  Казваш, че е мъчително да се криеш, но повечето го правят от страх, предполагам. Ами разкрийте се, бъдете себе си и не обръщайте толкова голямо внимание на хейтърите. Може би това ще бъде по – добрия начин да накарате околните да го сметнат за нормално или поне да не отдават толкова голямо значение, като го виждат кажи речи всеки ден и им е ясно, че в такива моменти не парадирате. И най – вече го приемете вие като нещо нормално (просто създава различно впечатление), тъй като на доста места съм чела как дори някои хомосексуални го смятат за грешно. А хомофоби, расисти и всякакви подобни винаги ще има, но нека пък заради тях ние цял живот да си стоим като в миши дупки.

  Отговори на Desire
  Това беше полезно! Маркирай

Зала на славата