Започни тема Намери подкрепа & помогни на повече хора

12-16_f_f_h2_f3

Отмени

Скорошно участие по следните теми:

Въпрос към всички гей мъже (а също и жени :) )


A+ A-

Първо,Здравейте! Искам да попитам всички мъже (главно) нещо,което ме измъчва от около седмица.Преди това само да кажа,че мисля че съм с неопределена сексуалност,може би би,но както казах,не се определям все още. И по темата: Наскоро започнах дискусия с напълно толерантни към гей обществото хора на тема " гей ставаш или гей се раждаш" искам да попитам вие какво мислите(въпроса е към гей хората главно,а не бисексуалните). Попитах няколко момчета по темата и те ми казаха че така са се определили от край време и живеят с това (единия е на 25,другия на 20,а третия питан е на 16).Попитах и жена по темата (хетеро) тя ми каза че общо взето това е избор,който взимаш сам. И с това объркването стана още по голямо.Разбира се по-логично е да си се родил със сексуалността си,но от друга страна как ще се родиш гей,като родителите ти са напълно хетеро хора,че дори и хомофоби.А както казва един учен ' всичко се свежда до генетиката', което в прав текст значи,каквито родителите,такива и децата. И така.вие сте! :).Отмени
 • 12-16_m_f_h4_f1

  Отмени

  Insomnia
  Коментар

  Така здравей stixflo , аз съм момче на 16 и размишлявах доста над това , според мен не става въпрос до гентика , това е въпрос на изпитване , привличане , чуства , и разни други , може би според съзнателно или не съзнателно всеки взема това решенеие няма как да се родиш хомосексуален . Ето ти прост пример в моята рода няма и един хомосексуален но аз съм ... Не забравяй че имам един много верен израз ''Битието определя съзнанието" . В много от случайте е не съзнателно но ако в градът ти или средата ти има доста хомосексуални е много възможно и да станеш ... Но като цяло според мен си е до решение . Аз лично нямам против жените даже повечето ми близки хора било то семейство или приятели , познати са от женският пол ... Но винаги ми е било много по - приятно в компании на мъже и да съм с мъже :) И от този си избор се чуствам много щастлив :)

  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_f_w_h3_f1

  Отмени

  Phoenix
  Коментар

  Много малко учени всъщност го смятат за изцяло генетично - според повечето е въпрос както на генетика, така и на развитие по време на ранната бременност (т.е. е въпрос на хормони). Няма смислени статистически данни, които да показват, че е въпрос на възпитание от страна на родителите.
  Всъщност ако нямаш идея кой ген (или кои гени) са отговорни за сексуалната ориентация и как точно, е много трудно да проведеш изследване. Генетична връзка може и да има, но тя може да се дължи на външни фактори - ако между две черти има корелация това не значи непременно, че едната причинява другата.

  Това беше полезно! Маркирай
 • 12-16_f_f_h2_f1

  Отмени

  optimist
  Коментар

  Честно казано, не знам дали е до генетиката, но лично аз винаги съм си го знаела. Знам, че звучи клише, но си е самата истина. Просто времето, когато го осъзнаеш, може да бъде в различни етапи от живота. Моя беше в началото на 6-ти клас, тоест някъде като бях на 12. Иначе по-въпроса, и аз като @Insomnia, никой в семейството ми не е не хетеросексуален и може би е вече към влечение и чувства.

  Отговори на optimist
  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_m_f_h3_f3

  Отмени

  denisangelov1987
  Коментар

  Раждаш се гей аз винаги съм бил такъв и не го крия няма нищо срамно в това. Мисля че съм го знаел откакто съм се родил....

  Това беше полезно! Маркирай
 • 12-16_m_w_h4_f1

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  SweeneyTodd
  Коментар

  Според мен ... тъй като преди 3-4 месеца отидох при психолога в училище и му споделих какъв съм. Той ми каза, че всеки човек се разда наполовина мъж и наполовина жена. И всеки трябва сам да направи своя избор какъв да бъде . :)

  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_f_w_h3_f1

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  Sihaya
  Коментар

  Според мен човек се ражда с определена сексуална ориентация, но "изборът" към кой пол ще се насочиш според мен идва от собственото ни приемане. Тук можем да си зададем и въпроса дали си бисексуален, гей или лезбийка, ако самият ти не си го осъзнал...то тогава и в собствената си глава си повтаряш, че си хетеро...нали? :)

  Отговори на Sihaya
  Това беше полезно! Маркирай
 • sotguaia
  Коментар

  Да, така е, има много хора, които са се родили с влечение към собствения си пол или в другия случай към двата, но понеже робуват на предразсъдъците или по-лошото, понеже традицията така повелява, че трябва да се оженят или омъжат, се започва една голяма самолъжа-"АЗ СЪМ ХЕТЕРО"...дрън-дрън...от там започват грешка след грешка и много обидени и засегнати.Затова отново стигаме до извода-колкото си по-естествен, толкова по-добре се възприемаш от останалите.

  • 17-24_m_w_h3_f3

   Отмени

   Destructhor
   Коментар

   Точно така е, скапаните традиции и подобни глупости - свързани с религията правят така, че заради това даже има и страни, в които порното е забранено, сексът между неженени и еднополови двойки - също и става "Ебах ти скапаният свят, да им го начукам на всички религии и скапани богове!". Както и да е, даже в библията пише да уважаваме ближния си - НЕЗАВИСИМО какъв е - беден или богат, хомо или хетеро. Старият завет да го духа, както и евреите!

   Това беше полезно! Маркирай
  • sotguaia
   Коментар

   Да, така е, но и да се ядосваш, няма да промениш нищо.Аз имам приятел от арабския свят, който ми е казвал много пъти, че в цялото арабско общество хомосексуалните се приемат едва ли не на нож!!!Той, въпреки, че е хетеро казва, че не може да го възприеме, но се налага да се съобразява.И понеже не го одобрява, просто подминава с мълчание тези теми, за да не го обвинят в хомофилия.Това е светът, Destructor, както и да го мислим, не можем да го променим на този етап.Но, както казах, ние, с нашия пример можем да бъдем себе си ида покажем, че имаме достатъчно мозък в главите си, за да ни имат доверие. :)

   Това беше полезно! Маркирай
  Това беше полезно! Маркирай
 • 12-16_m_b_h4_f1

  Отмени

  Agentj5
  Коментар

  Над 800,000 вида проявяват хомосексуализъм това значи, че всичко си е до природата, не го решаваш ти, а се раждаш такъв. Не можеш един ден да се събудиш и да си кажеш "от днес съм гей" ......

  Отговори на Agentj5
  Това беше полезно! Маркирай
 • sotguaia
  Коментар

  Абсолютно си прав!Както вече казах, такъв идваш на този свят и такъв си отиваш.Това е!Искаме или не, реалността си е реалност!

  Отговори на sotguaia
  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_m_w_h3_f3

  Отмени

  Destructhor
  Коментар

  Реалността е, че всички се раждаме би-сексуални отначало. Страничните фактори (розови/зелени/лилави/сини играчки, книжки, картинки) изграждат усещането да си гей/лесбийка или хетеро/би-сексуален. Хипоталамусът на човека е главният орган на чувствата (не сърцето, според повечето романтични, неоразовани хорица). Хипоталамусът контролира всяко едно наше чувство към всеки един субект. Например един хомосексуален младеж види ли някой мексикански мустакат мачо и веднага му става онази работа. Аз като хетеро-сексуален - видя ли приятелката си (имам самоконтрол) само мога да си говоря спокойно с нея и да сме на кафе или да гледаме някакъв филм. Но взема ли да я целувам и опипвам, да я пляскам и докосвам, тя започне ли да си играе с мене, усещам как се втвърдявам и ставам като стомана. После започва играта и заедно чупим кревата.

  Отговори на Destructhor
  Това беше полезно! Маркирай
 • sotguaia
  Коментар

  В общи линии си прав.Хипоталамусът е отговорен за нагона и повечето интимни усещания.Но за да се стигне до това той да контролира, се е изграждала друга хормонална колония с години, което, както казах е дълга тема за разказване тук. :)

  Отговори на sotguaia
  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_m_w_h2_f3

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  Energy90
  Коментар

  Аз съм на 23 и като се замисля винаги съм харесвал и съм се интересувал само от момчета,но на около 12-13 започнах да го осъзнавам. Години наред не смеех да предприема нищо чак на 20 започнах личните си контакти.И както казаха някои всичко е чувства сама трябва да определиш към кого имаш по-голямо привличане и интерес към мъжете или жените.

  • sotguaia
   Коментар

   Здравей!Радвам се, че навреме си осъзнал това.Добре е, когато този тип осъзнаване стане на определен етап, когато човек е в състояние да поеме новия си път.И в крайна сметка няма нищо страшно, просто си такъв.Разликата е, че ти не определяш към кого да проявиш влечение, то вече ти е заложено, просто с настъпването на пубертета се изявява ярко.Това е истината и бих желал да се знае по възможност от колкото се може повече хора, за да няма заблуди и грешни схващания по този въпрос.

   Това беше полезно! Маркирай
  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_f_w_h3_f1

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  keepgoing
  Коментар

  Отностно генетика, четох в немски сайт, че всичко се случва при процеса на унаследяване. Води се аномалия, но е твърде често срещано, момче да унаследи сексуалната ориентация на майка си.

  • sotguaia
   Коментар

   Въпросът все още не е изяснен напълно относно онаследяването.По тази логика би било реално всички момчета да онаследят сексуалната ориентация на майките си, което практически не е така.Остава по-реален въпросът с генетичната промяна по време на 8-10 седмица на бременността, когато организмът на майката изхвърля трите големи хормонални дози, определящи вътрешни и външни полови белези, както и ориентацията-съответно прогестерон за женски пол и тестостерон за мъжки.Но това, както вече споменах е доста дълга тема и най-добре е, когато има събиране на група по този въпрос-така се пести много време, а и има възможност да се коментират различни въпроси. :)

   Това беше полезно! Маркирай
  • Default-avatar

   Отмени

   Скорошно участие по следните теми:

   alec94
   Коментар

   Малко си в грешка, практически ако "гей генът" се намираше на Х хромозомата, то всички момчета биха я унаследили от майката, но това не значи, че биха имали същата ориентация като майка си. Зависи от типа на унаследяване и различни процеси на обмяна на генетичен материал при образуването на яйцеклетките.
   Принципно е трудно да се определи точно кой ген би имал значение за сексуалната ориентация - може да е един, може да са много и да действат заедно (полигенно обословен признак). Изключително трудна задача е да се секвенира (да се изследва) целият геном на човек, обикновено се изследват отделни участъци.
   А някъде беше споменато проучването на близнаци - то би имало значимост при достатъчно голяма извадка. Също така за проявата на признака имат значение и различните епигенетични процеси. Общо взето трябва доста голямо изследване върху генома, за да се каже с точност кои гени имат значение и дали факторите на средата оказват блияние.

   Това беше полезно! Маркирай
  Това беше полезно! Маркирай
 • Anita
  Коментар

  Аз мога да дам едно видео от ютуб.
  http://www.youtube.com/watch?v=7mZajbIKeqo
  Анимация на английски, но обяснява доста добре и интересно нещата ставащи в утробата. На кратко се казва, че ако майка ражда момчета, вероятността едно от тях да е гей се увеличава с всяко раждане. Защото колкото момчета има, толкова повече тялото на майката започва да произвежда антитела, които бомбандират бебето и го правят гей.
  Друго четох, че (както каза някой по-горе) сексуалността зависи от хормоните, които се изпускат от тялото на майката.
  Но, като се замислим, какво значение има това? Да, интересно е да се знаят отговорите на всичко, но ще промени ли нещо това? Ние все още сме горди ''не-хетеросексуалисти'' :)))
  Аз лично никога не съм имала момент на осъзнаване. Бих казала, че по времето, когато приятелките ми откачаха за момчета, аз бях напълно незаинтересована. На сила си намерих момче и разбрах, че не ми харесва...
  А дали някой се ражда гей или става гей - според мен има и от двата вида. Представете си момиче или момче, насилвано от майка или баща - разбира се, не винаги тези деца стават хомо, но не винаги остават хетеро... Което ме води до мисълта, че всички имаме някакъв процент хомосексуалност в себе си.
  Аз смятам, че хомосексуалността, би или транссексуалността НЕ СА РЕШЕНИЕ! Ако са, то значи и хетеросексуалността е. Хомосексуалността не може да се ''прихване''. Тя не е някакъв вирус, тик или прихванат жест от заобикалящата ни компания приятели.
  Хомосексуалност, бисексуалност, пансексуалност и хетеросексуалност - това са едни и същи неща.

  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_m_w_h3_f4

  Отмени

  lazar_vassilev
  Съвет

  Само да кажа, така е от много много хиляди години. Хомосексуални е имало и винаги ще има.Такива се раждаме, и то не е някакво проклятие или нещо подобно... Напълно естествено е. Знаете ли например, че има гей двойки лебеди, папагали, орли, дори вълци като алфа и бета на една глутница. Природата така решава. Всеки трябва да приеме, че има по- велики сили от човека, и че да оставиш поколение не е единствената мисията на всеки. На земята сме дошли да се учим, казват някои, а щом сме дошли да се учим, трабва да се борим такива каквито сме. Няма по- красиво чувство от това да бъдеш себе си, и да бъдеш щастлив.... Обичайте душата... Смята се, че много много отдавна първите хора са били двуполови, тогава не са се деляли, а са се обичали. Бъдете щастливи в кожите си, не бъдете такива каквито другите искат.

  Това беше полезно! Маркирай
 • Default-avatar

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  мадам_мираж
  Коментар

  Здравей. Всъщност когато се родиш нямаш никакви създадени норми. Но в последствие от филми и родителите и като цяло обществото те се създават. Следователно ако си гледал филми, казвали да са ти, че това е лошо или си виждал като дете как някой пребива някой гей човек в главата ти се създава норма, че не трябва да си такъв. И обратното естествено. Това, че родителите ти са хомофоби няма голямо значение, защото те имат много малко участие в възпитаването ти. Естествено има и такива които се раждат с това. Ппц се ориентиреш около 4-тата си година към сексуалност. В повечето случаи е много леко проявено и не разбираш. Или си объркан. Или гледаш как другите около теб са гейове и лесбийки и в мозакът ти се набива, че така трябва да бъде и това е една голяма илюзия. Та това са вариантите.

  Отговори на мадам_мираж
  Това беше полезно! Маркирай
 • 25-34_m_w_h3_f4

  Отмени

  Kha
  Коментар

  Здравейте!
  Човек се ражда такъв, какъвто е. Много отдавна хомосексуалността е отхвърлена като болест, предавана или лепвана, доказа се, че не е въпрос на възпитание, не е генетично определена, тъй като не може да се намери никъде конкретен код в ДНК, който да показва кой е гей и кой не е.
  Също така, хората трябва да бъдат научени, че не си избираме да сме гей или хетеро. Това е пълен абсурд. Можем само да си изберем дали да сме верни на себе си или да живеем в лъжа, подтикната от догмите на изкривеното ни общество. Може би повтарям някои вече казани неща, може би и ще повторя пак, но хомосексуалност е имало още преди религиите, има я в природата на всички животински видове (може би е форма на естествен подбор, може би не, аз не мога да дам този отговор). Заклеймяването и репресията се налагат постепенно с появата на някои религии и политически убеждения през епохите, които имат за цел да контролират обществото, неговите убеждения и движения (прости средства за масов контрол). В миналото не е имало толкова силно изявена агресия към гей хората. Разбира се, ако се замислите, винаги точно те са били най-прогресивно мислещите и движещи развитието, предполагам именно и затова е започнало постепенното заклеймяване. Но се отплеснах твърде настрани от основния въпрос, затова ще спра с разпалването в различни посоки до тук. John Barrowman има направен филм по собствена инициатива по темата кое ни прави гей. Подлага се на различни тестове, изследвания, абе опитна мишка за учените и се доказва това, което описах. Разбира се, не може да се приеме всичко за 100% истина, тъй като колкото учени има, толкова са и мненията сигурно.
  Това, което написах много по-лесно се възприема от гей хората за разбиране. Силно се надявам постепенно и хетеросексуалните да започнат да се вслушват и да разбират, когато се обяснява.
  Надявам се да съм бил полезен или поне интересен с цялото това словоизлияние.

  ~~~C( :

  Това беше полезно! Маркирай
 • не съм убеден, че сексуалността е само и единствено генетика
  когато осъзнах своята, разчитах на някакви данни за това, какво е хомосексуалност или хетеросексуалност и пр. т.е. за да разбера себе си, трябваше да мисля със схващанията за сексуалността като цяло
  после осъзнах, че сексуалността е част от някаква по-широка идентичност и от социалната роля, която идентичността има
  затова, ако човек приема себе си като хомосексуален, той не приема само своята сексуалност, но и това, какво значи тя в обществото
  самото деление на хомо и хетеро е някаква класификация, необходима за да се уточнят социалните роли, но в реалността виждам, че различията не са толкова крайни и затова социалните роли някак ни принуждават да бъдем и дори да възприемаме себе си еди-как-си, независимо от това как усещаме и можем да разберем своята сексуалност

  Отговори на monochrome
  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_m_b_h3_f4

  Отмени

  nikos
  Коментар

  В моя случай нямаше избор. Не знам за другите, но минах през ужасен период от около 2 години, в който мразех и отричах себе си, излизах с жени, давах всичко само и само да не бъда такъв, какъвто съм. Вече съм свикнал и съм добре със себе си. Затова смятам, че гей се раждаш. Сигурно има и хора, които си избират да бъдат таива, поне така казват, но аз лично се съмнявам.

  Отговори на nikos
  Това беше полезно! Маркирай
 • realstuff
  Опит

  Смятам, че за такиви теми е най-добре да се подходи аналитично. Затова ще се опитам да обобщя какво знам.

  Първо, една от по-стара теория за причината за хомосексуалността. Теорията е, че всички бебета, още докато са в утробата на майките си, до един момент са от женски пол. При мъжките бебета се развиват тестисите и започва производството на тестостерон. В определен момент тестостеронът от тестисите се отделя в организма, достига до мозъка и променя развитието на хипоталамуса, който отговаря за сексуалността. Смята се, че недостатъчно излагане на хипоталамуса на тостестерон води до оставането му в 'женски вариант'. Тази теория има добра идея, но не обясява хомосексуалността при жените, както и другите сексуални ориентации. Все пак, проучванията показват, че хипоталамусът има нещо общо със сексуалната орентация - хипоталамусите на хомосексуалните мъже и хетеросексуалните жени реагират бурно на външен източник на тостестерон, а тези на хетеросексуалните мъже и хомосексуалните жени - на естроген. [ Berglund, Lindström, and Savic (2004, 2006) - Brain response to putative pheromones in homosexual men]

  Второ, по-съвременната теория е, че гените също имат значение. Става въпрос за епигенеза - има гени, които се проявяват само при наличието на определени биоактиватори. Тази теория обяснява как 'гей' генът (ако има такъв) оцелява, а не изчезва. Тази теория се потвърждава успешно с изследвания на близнаци. Изследване от 1991г. [A genetic study of male sexual orientation. Bailey JM1, Pillard RC] показва, че ако един от двама монозиготни близнаци е хомосексуален, то има 52% шанс и другият да е - стойност доказваща наличието на генетичен фактор.

  Трето, макар, че все още няма неоспорими доказателства, проучванията показват, че средата на развитие на индивида също е от голямо значение. Някои изследвания сочат, че средата може да е дори по-голям фактор и от гените. [Genetic and Environmental Effects on Same-sex Sexual Behavior:A Population Study of Twins in Sweden - Niklas Langstroм, Qazi Rahman, Eva Carlstrom, Paul Lichtenstein]. Тук ще вмъкна уговорката, че средата не е само какво дават по телевизията или с кого се виждаш. Това е лично мое преположение, за което все още не съм открил солидна научна основа.Средата има и биологичен ефект върху тялото ни и мозъците ни. Тоест средата би могла да повлияе на сексуалността ни чрез биоактиватори.

  Мисля, че това покрива по-голямата част от въпросите. Също така мисля, че показва, че сексуалността не е избор, а има биологична основа.

  Отговори на realstuff
  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_m_w_h3_f1

  Отмени

  the_same_
  Коментар

  Това дали си гей/лесбийка или би, зависи от много фактори.
  Но най-вече от това дали в началото на бременността (не съм сигурно колко седмици след зачеването), ако е момче дали е получило достатъчно тестостерон (мъжки хормон) и ако е момиче дали е получила достатъчно женски хормони (не ги помня, сещам се само за феромон, ама надали)
  И от там нататък вече мозъкът ни се развива според хормоните, които бушуват в нас...
  Това е какво аз мисля и съм чел из интернет, също и ако има по голям недостиг в едно момче на мъжки хормони, то значи ще се развива и приема като транс.
  Но в крайна сметка не е наша вината, нито на родителите ни (малко е спорно, тъй като тези хормонални недостици са се случили поради нещо, като стрес можеби и мн др.)
  Освен теорията с хормоните, може да играе роля и околната заобикаляща ни/ви среда в която живеем и сме израснали, някоя травма от детството ( не говоря за малки ранички или операция, а нещо на чисто психично ниво)
  Малко се поовлякох май че :D

  • 35-50_f_w_h1_f4

   Отмени

   SapphoLesbos
   Коментар

   Ako edno dete-momiche,ili momche ima i genetichnite,i emotsionalnite predpostaviania za uvlechenia po svoiat pol,ili po zhenskiat,i po muzhkiat pol ednovremenno,to veche e i prirodno,i lichnostno formatirano da e gay,ili bisexualno,i nikoi i nishto kato vunshen faktor ne mozhe da go promeni!.To mozhe ili da popande v sreda na omraza,koeto e 100% po-veroiatno,ili da popadne v sreda na razbirane,koeto ot svoia strana e mnogo pod 90-te% pone v stranata ni!Koeto obiasneno po-iasno e-po veroiatno e da te namraziat zaradi razlichieto ti,otkolkoto da te priemat kato chast ot obshtestvoto po belega "razlichnost.

   Това беше полезно! Маркирай
  Това беше полезно! Маркирай
 • 35-50_f_w_h2_f3

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  Erzesbet
  Коментар

  mai chetem edni i sushti nauchni statii,zashtoto prochetenoto ot vas i ot men e absoliutno ednakvo,s malki razliki v opredelenieta na lekarite,neshto gore-dolu kato uchebnitsite-razlichni izdania,i profesori-konsultanti,a materialite sa indentichni po sudurzhania

  Отговори на Erzesbet
  Това беше полезно! Маркирай
 • 35-50_f_w_h2_f3

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  Erzesbet
  Коментар

  chetem edni i sushti nauchni statii,zashtoto prochetenoto ot vas i ot men e ednakvo kato informatsia,osven tova oshte v uchilishte v chasovete po biologia izuchavahme razlichnite izmenenia pri choveka,i konkretno za nashite naklonnsti izuchavahme v koi,i v kakvi sluchai zhenite i muzhete se razvivat kato bi,trans,i homosexualni

  Отговори на Erzesbet
  Това беше полезно! Маркирай
 • 35-50_f_w_h2_f3

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  Erzesbet
  Коментар

  chetem edni i sushti nauchni statii,zashtoto prochetenoto ot vas i ot men e ednakvo kato informatsia,osven tova oshte v uchilishte v chasovete po biologia izuchavahme razlichnite izmenenia pri choveka,i konkretno za nashite naklonnsti izuchavahme v koi,i v kakvi sluchai zhenite i muzhete se razvivat kato bi,trans,i homosexualni

  Отговори на Erzesbet
  Това беше полезно! Маркирай
 • Default-avatar

  Отмени

  Sofianets151082
  Коментар

  Fiziologiata pri mezhupolovi kato povecheto ot nas e takava che ako momiche ili momche produktivni izmenenia-klitor i vulva /penis i testisi funksionirashti kato drugiat pol,ne mozhem da osushtestvim pulnotsenen polov akt s partniorkata/partniora si,ili s momicheto/momcheto koeto haresvame.I zatova zapoznanstvata s drugite transsexualni sa po-dobriat variant za nas,zashtoto samo nie sme naiasno s promenite v nashite tela i v nashite psihiki.Horata izvun obshtostta ni sa ili mnogo nazadnichavi po mislene,ili sa samo "probvashti" kakvo e da sa s niakoia/niakoi po-"razlichna/razlichen" ot tehnite priateli i poznati po povedenie,i po vid.

  Отговори на Sofianets151082
  Това беше полезно! Маркирай
 • 35-50_f_w_h1_f4

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  QueerKingTomBoy
  Коментар

  Отдавна мина времето на Менгелевците,възприемащи всичко и всички само като генетика!Ако има още такива евгенисти-нацисти в медицината и политиката,това означава че не сме се отдалечили като време от Втората Световна Война,и Студената Война,когато е имало унифициране на личността!И сега го има,но в модерен вариант!

  Отговори на QueerKingTomBoy
  Това беше полезно! Маркирай

Зала на славата