Започни тема Намери подкрепа & помогни на повече хора

12-16_m_w_h4_f1

Отмени

Скорошно участие по следните теми:

Нещо, което започва все повече да ме дразни


A+ A-

Здравейте, на 15 съм и откакто се помня винаги съм знаел, че съм гей, но не пиша за това тук.
Навсякъде в интернет пише, че сексуалността не е голяма част от идентичността на човека, но въпреки това в последно време все повече посещавам места като r/gaybros, r/gaymers, r/lgbt, r/lgbteens че дори и сайтове на българския ЛГБТ активизъм. Това взима голяма порция от времето ми и започвам да се чудя дали това е резултат от общественото мнение, че ЛГБТ теми са табу или просто сексуалността не е толкова малка част от идентичността на човека. Та?Отмени
 • 17-24_f_w_h1_f4

  Отмени

  placebo
  Коментар

  Първо, искам да те поздравя за грамотността и добрия ти език.
  И второ, ако действително си гей на 15, знаел "цял живот" за своята сексуална ориентация, значи имаш представа за това каква част от идентичността ти отразява сексуалността ти.

  Това защо ти ангажираш времето си с тези места си го знаеш ти, кой може да ти каже дали е резултат от общественото мнение, което в някакъв процент предпочита да не обсъжда ЛГБТ-ни теми или не е малка част от идентичността ти това, че си гей. ? Хм?

  И кое точно започва все повече да те дразни, че не ми стана ясно? Твоята активност и загуба на времето ти ли?

  • 12-16_m_w_h4_f1

   Отмени

   Скорошно участие по следните теми:

   aFabulousLaidbackSloth
   Коментар

   Не само това. Както казах това, че "сексуалността е малка част от идентичността" ми се струва лъжа. Постоянно мисля за това :/

   Това беше полезно! Маркирай
  • Default-avatar
   Анонимен
   Коментар

   Съвременният свят се опитва да наложи обратното, с всички изкушения наоколо от емпиричен характер, които целенасочено се стремят да активират животинските нагони в човека, за да купи предмет, да изяде сочен плакат, да иска да изч*ка някой билборд и т.н... От всякъде се лее чалга културата на ярките сексуални послания с изтъкнати полови белези и погледнато през тази призма сексуалността е единственото, с което разполага масата. А масата е така да кажем, простолюдието, които като цяло нямат дълбока идентичност, а се припокриват, затова се наричат и маса.

   Може би ако не се фокусираш толкова върху предпочитанията на гениталите си, а развиеш интереси в областите, които ти дават възможност да постигнеш нещо полезно в живота си, нещата ще се подредят от само-себе-си. Кой знае?

   Маркирай
  • Не съм сигурен, че идентичността е напълно автономна, за да се каже: ето този човек изгражда своята идентичност. Сексуалността е също и някакво "наличие", т.е. и тя не е резултат на усилията да се изгради личността. Това, което човек не може да промени и да контролира в своята идентичност е действително много - зависи от времето, от мястото, от културата. Едно е схващането за хомосексуалността в Индия, друго в Нидерландия.
   Въпросът е, наистина, как разбираме хомосексуалността, а това означава все повече говорене. Напоследък в България то се засили. Но сексуалността винаги е била много значима част от човешката идентичност, затова във всеки период сексуалните идентичности имат болезнени различия. Изобщо да се мисли за секса е било и ще бъде едно от основните човешки занимания - и не само, защото той е действително "яко нещо", но и защото значи толкова много и не съвсем сексуални неща - като социалните роли, примерно.
   Е, на 15 всички притеснения може и да не предполагат "дълбока идентичност", но факт е, че обикновено в тази възраст хората мислят за хиляда и сто неща, че се дразнят на неща, които ще им се наложи да приемат, да осъзнаят, ще се наложи да избират и да решават. И в това няма нищо фатално.

   Това беше полезно! Маркирай
  Това беше полезно! Маркирай
 • Anita
  Коментар

  Ти, aFabulousLaidbackSloth, ми звучиш точно като един пубертет. На всичкото отгоре си на 15, значи СИ пубертет :) А всеки такъв във този период мисли за нищо друго освен момичета, момчета, целувки, любов и т.н. Просто сега има една голяма хормонална буря в тебе - тестостеронова :)
  Така, че, споко, ще ти мине. Това че си гей не те прави по-различен от хетеро-хората, те също минават през такъв период, знаеш това. Само че те могат да говорят свободно за това, докато ние винаги си имаме нещо наум.

  Отговори на Anita
  Това беше полезно! Маркирай
 • 35-50_f_w_h1_f4

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  QueerKingTomBoy
  Коментар

  Ситуацията става по-трудна когато имаш XY/XX,или друга геномна вариация,тогава си като пубер момиче/момче едновременно,лесно се влюбваш,но лесно и губиш интерес към обектът на харесването си.Това се учи още в гимназията в часовете по обща биология,в разделите за ранното развитие при младите 14-29 годишни момичета и момчета.

  Отговори на QueerKingTomBoy
  Това беше полезно! Маркирай

Зала на славата